Maartjes Boekentip

Wie ben ik?

Ik ben een 21-jarige literatuurstudent die er van alles naast doet. Ik ben actief bij allerlei organisaties en natuurlijk blog ik erop los. Ik houd enorm van cultuur, of dat nu boeken zijn of films, series, theater, muziek. Alles vind ik tof! Maar ik ben ook een echte verzamelaar en dat maakt boeken natuurlijk zo fijn.

Als kind hield ik enorm van lezen, maar op de middelbare school verwaterde dat volledig. Ik zie dat veel vaker gebeuren en dat is jammer. Vooral heel hard blijven roepen dat lezen zo belangrijk is werkt blijkbaar niet, want ook ik trok mij er niets van aan als puber. Wie weet vind ik met deze blog wel antwoorden op hoe dat verbeterd zou kunnen worden voor veel meer scholieren!

Dromen

Net als iedereen heb ik dromen. Maatschappelijke, maar zeker ook persoonlijke. Ik hoop vooral eens een hele mooie boekwinkel te hebben. Ja, de boekenbrache is een moeilijk vak in tijden van ontlezing en de leegloop van de binnensteden, maar toch wil ik het heel graag! Dus wie weet. Tot die tijd hoop ik in elk geval in het boekenvak te werken, bij een uitgeverij of andere literaire plek. Zolang ik maar met kunst en cultuur bezig kan zijn, ben ik blij! 

Schrijven

Naast lezen schrijf ik ook heel graag. Ik vind het een fijne manier om mijn gedachten op een rijtje te krijgen. Ik schrijf dan ook vooral proza en essay’s. Vaak komt het niet tot een volledig stuk, de notities van mijn iPhone zijn één grote verzameling flarden tekst. Soms ga ik er echt voor zitten om het uit te werken, maar vaak lees ik al die losse stukjes later pas eens door. Wie weet wordt het toch ooit een geheel, maar dat is niet hoofdzakelijk het doel. 

Regenbogen

Iedereen die mij kent weet het wel: regenbogen zijn mijn ding. Mijn beste vriendin op de middelbare school verzon ooit @rainbowtaartje als Instagram-naam en een obsessie was geboren. Als je @boekentip volgt herken je vast het regenboogje uit mijn boekenkast. Inclusiviteit op allerlei verschillende vlakken, dat zou de maatschappij een stuk mooier maken vind ik. Dus ook de boekenwereld!

CONTACT

Heb je een vraag of suggestie voor mij? Ik ben altijd bereikbaar via de kanalen die je hiernaast ziet. Ik probeer altijd zo snel mogelijk antwoord te geven!

Ik ben natuurlijk altijd op zoek naar boeken om iets over te kunnen schrijven. Voor contact over recensie-exemplaren kan je mij altijd mailen op info@maartjesboekentip.nl